Αρχική / Ιδιωτικός Τομέας / Έξυπνες συσκευές για μοναχικούς ηλικιωμένους
anakoinwseis_sinedria

Έξυπνες συσκευές για μοναχικούς ηλικιωμένους

Νέες προοπτικές για την καθημερινή ζωή και την ασφάλεια ατόμων της Τρίτης Ηλικίας δημιουργεί το έργο «Smart Senior – Intelligent Services for Seniors» από το τμήμα Siemens Corporate Technology, με τη χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Έρευνας. Το πρότζεκτ ερευνά τη χρήση αισθητήρων οι οποίοι συνδέονται με το σώμα του ηλικιωμένοι, ώστε να συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες όπως τα επίπεδα της κίνησης του ή τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα του. Οι πληροφορίες θα μεταφέρονται σ’ ένα ιατρικό κέντρο, το οποίο θα στέλνει άμεσα προσωπικό στο σπίτι του ηλικιωμένου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι θέλουν να παραμείνουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο, όμως τους φοβίζει το ενδεχόμενο να είναι μόνοι σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι. Οι ειδικοί της Siemens, βασιζόμενη σε αυτό και με τη συνεργασία γιατρών, ερευνούν διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων.

Οι συσκευές που σχεδιάζει η Siemens θα περιλαμβάνουν επίσης μια «διαισθητική» λειτουργία, που θα επιτρέπει στους ηλικιωμένους να καλέσουν σε βοήθεια, πατώντας ένα ειδικό κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Οι ειδικοί της Siemens είναι πεπεισμένοι ότι σε μερικά χρόνια θα είναι αδιανόητο να φανταστούμε την καθημερινότητα των ηλικιωμένων χωρίς συσκευές τέτοιου είδους. Οι πρώτες πρωτότυπες συσκευές θα είναι διαθέσιμες στα μέσα του 2011.

Check Also

andreas_ksanthos

Συμμετοχή των γενικών ιατρών στα ΤΕΠ

Εγκύκλιο προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) η οποία προβλέπει τη συμμετοχή των γενικών γιατρών …